Vanaf hoe oud mag je werken bij AH?

Een vraag die veel gesteld wordt is: Vanaf hoe oud mag je werken bij AH? Dat is een vraag die lastig te beantwoorden is. Je mag volgens de wet werken in Nederland vanaf 15 jaar. Als je 13 en 14 jaar oud bent mag je lichte werkzaamheden uitvoeren. Als je 13 en 14 jaar oud bent mag je volgens de wet ‘klusjes doen’.

Werken als vulploegmedewerker

Bij Albert Heijn werken vulploegmedewerkers van 15 jaar en ouder. Als vulploegmedewerker moet je vaak zware goederen tillen en karren duwen. Het verschilt nogal hoe zwaar de werkzaamheden zijn, want als je chips of toiletpapier moet vullen is er geen probleem, omdat het om lichte goederen gaat. Moet je een kar met frisdrank de winkel in duwen en pakken sap of kratten bier verslepen, dan is het een ander verhaal, omdat die veel zwaarder zijn. Ook zaken als deodorant en scheermesjes zijn licht, maar omdat het vaak gaat om hele karren vol zijn het toch wel zware werkzaamheden. Dat is de reden dat Albert Heijn werkt met vulploegmedewerkers van 15 jaar en ouder.

Welk werk mogen kinderen van 13 en 14 jaar doen?

Lichte werkzaamheden mogen wel door 13- en 14 jarigen gedaan worden. Dat betekent klusjes doen, vegen, karretjes halen, mandjes opruimen, dat soort zaken. Op schooldagen mogen kinderen van 13 en 14 jaar ook klusjes in en rond het huis doen, zoals oppassen en auto’s wassen. Alleen op een vrije dag mogen ze ander licht, niet-industrieel werk doen. Kinderen mogen niet werken in een fabriek of met machines.

Lees ook: hoeveel verdien je bij AH?

Vanaf hoe oud mag je werken bij AH?
Vanaf hoe oud mag je werken bij AH?

Als je 14 jaar bent mag je van de wet alleen op vrije dagen werken. Je mag ‘helpen’ in een winkel. Dat betekent lichte klusjes doen zoals helpen bij vakken vullen en inpakken. Echter hebben veel supermarktmanagers liever niet dat er 13- en 14-jarigen in de winkel werken. Informeer bij de supermarktmanager van jou Albert Heijn of kinderen van 13 en 14 jaar mogen werken. Vanaf hoe oud mag je werken bij ah? In principe mag je wel werken bij AH als 13 of 14 jarige, maar over het algemeen willen managers liever medewerkers van 15 jaar en ouder.

Wat is verboden werk voor kinderen van 13 en 14 jaar?

Kinderen van 13 en 14 jaar mogen niet:  • Werken in een fabriek
  • Werken met gevaarlijke stoffen
  • Dingen tillen die zwaarder zijn dan 10 kilo
  • Dingen duwen die zwaarder zijn dan 20 kilo
  • Achter de kassa werken
  • Vrachtwagens laden en lossen
  • Zelf kranten bezorgen (helpen bij het verspreiden van folders enzo mag wel)
  • Werken in de horeca als er alcohol geserveerd wordt

Bron: Rijksoverheid

%d bloggers liken dit: