Wanneer krijg ik winstuitkering?

Wanneer krijg ik winstuitkering bij AH? Dat hangt af van wat voor een contract je hebt en of je bij Ahold-Delhaize werkt of bij een franchise. Wanneer heb je recht op winstuitkering? Hoe hoog is de winstuitkering? Wanneer krijg je winstuitkering? Alles over Winstuitkering leg ik je uit in dit artikel.

Wat is winstuitkering?

Winstuitkering is letterlijk een bedrag dat je krijgt als het bedrijf waar je werkt winst maakt. Bij Albert Heijn krijg je winstuitkering uitgekeerd als het moederbedrijf van Albert Heijn (Ahold Delhaize) winst maakt.

Wanneer krijg ik winstuitkering?

Wanneer krijg ik winstuitkering

Iedere medewerker van Albert Heijn (in dienst van Ahold Delhaize) krijgt winstuitkering. Je krijgt twee verschillende soorten winstuitkering:

  1. Het vaste deel van de winstuitkering (zit vaak al bij je loon in)
  2. Het variabele deel van de winstuitkering (de nabetaling)

Per soort zal ik even uitleggen wat het precies inhoudt.

Het vaste deel van de winstuitkering

Ik heb een contract van 12 uur per week of minder. Dan krijg je elke maand bij je loon het vaste deel van de winstuitkering uitgekeerd. Op je loonstrookje vind je de afkorting WUK, dat is de afkorting voor winstuitkering. Het vaste deel van de winstuitkering is 42,5% van je gemiddelde salaris.

Een rekenvoorbeeld: Je verdient per jaar 7.000 euro. Gemiddeld is dat 538 euro per periode. Je krijgt 42,5% van je periodesalaris aan winstuitkering per jaar (228,84 euro).

Als je een contract hebt van 13 uur per week of meer: Je krijgt een keer per jaar het vaste deel van de winstuitkering op je rekening gestort, bij je loon van periode 12 (P12).

Lees ook: Zo zit je loonstrookje van AH in elkaar

Het variabele deel van de winstuitkering

Iedereen krijgt, naast het vaste deel van de winstuitkering, ook het variabele deel van de winstuitkering. Dit wordt ook wel de nabetaling van de winstuitkering genoemd. Je ontvangt de nabetaling van de winstuitkering bij het salaris van periode 3 (P3).

Het variabele deel van de winstuitkering is elk jaar anders. Binnenkort zal via deze website bekend gemaakt worden hoeveel het variabele deel van de winstuitkering is over het jaar 2019. De hoogte van de nabetaling van de winstuitkering wordt ook bekend gemaakt via Facebook.

Voorwaarden voor de winstuitkering

De nabetaling van de winstuitkering krijg je alleen als je in dienst bent op de laatste dag van periode 3 (in 2020 is dat op zondag 23 maart 2020). Wanneer krijg ik winstuitkering? Die vraag is nu beantwoord in dit artikel.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: